Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@14:44:13 GMT

حال و هوای رشت پیش از به خاکسپاری «سایه»

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۴۹۳۴۸

حال و هوای رشت پیش از به خاکسپاری «سایه»

ایسنا نوشت: در حالی که فردا صبح، مراسم خاکسپاری پیکر هوشنگ ابتهاج در شهر رشت برگزار می‌شود، به نظر می‌رسد این شهر برای این مراسم آماده نیست و علاقه‌مندان به این شاعر نگران به بهم خوردن و یا به تعویق افتادن مراسم هستند.

هوشنگ ابتهاج، شاعر مشهور ایرانی، روز ۱۹ مرداد ماه از دنیا رفت، چند روز پس از درگذشت او خانواده‌اش اعلام کردند، می‌خواهند پیکر او را به ایران منتقل کنند تا در زادگاهش به خاک سپرده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدا اعلام شد، مراسم تشییع و خاکسپاری او روز پنجشنبه و جمعه (۲۴ و ۲۵ مردادماه) به ترتیب در رشت و تهران برگزار می‌شود، اما این زمان با توجه به اختلاف فرزندان او با انتقال پیکر پدرشان یک هفته به تاخیر افتاد. بعد از اعلام رای دادگاه آلمان برای انتقال پیکر این شاعر به ایران، در نهایت شب چهارشنبه دوم شهریور پیکرش به فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) وارد شد.

روز جمعه، چهارم شهریور مراسم تشییع پیکر هوشنگ ابتهاج در مقابل تالار وحدت برگزار و پیکر او راهی زادگاهش رشت شد تا در آرامگاه ابدی‌اش بیارامد.

زودتر از ورود شاعر، وارد رشت می‌شوم، بخشی از شعر ارغوان «آسمان تو چه رنگ است امروز؟ /آفتابی است هوا؟ / یا گرفته است هنوز؟» در ذهنم مدام تکرار می‌شود، آسمان شهر رشت، شهر باران، آفتابی است و چند لکه ابر در آسمان جا خوش کرده‌اند.

به راننده تاکسی اینترنتی می‌گویم می‌روم «باغ محتشم»، اما محل دقیق را بلد نیستم، لطفاً حواستان باشد رد نکنم؟ می‌گوید پارک شهر منظورتان است. با کمی مکث تایید می‌کنم.

در شهر اثری از تبلیغات شهری برای وداع با شاعر دیده نمی‌شود. از راننده می‌پرسم در این مدت درباره ابتهاج، چه اقداماتی صورت گرفته؟

با تأکید می‌پرسد ابتهاج؟ می‌گویم شاعر. می‌گوید: «آها اون پیرمرده که فیلمش را در اینستاگرم پخش است، هیچی.»

در یکی از میدان‌های شهر یک بنر می‌بینم. راننده این بار می‌گوید: «از اینا چنتا تو یکی دو میدان اصلی شهر گذاشتند.»

بعد ادامه می‌دهد، «من تا زمانی که فوت شد نمی‌دانستم شاعر گیلکی است. همین‌که فوت شد صفحه اینستاگرام و استوری همه پر شد و من فهمیدم گیلکی است. مانده‌ام، مگر می‌شود کسی گیلکی باشد. اما شعر گیلکی نداشته باشد. نمی‌شود که.» همچنان از زبان گیلکی و فراموش شدن این زبان حرف می‌زند. بعد برای این که ببیند حواسم به حرف هایش هست، می‌پرسد امروز بالاخره مراسم هست؟ در جواب پاسخ منفی‌ام و این‌که مراسم به فردا موکول شده، زیر لب می‌گوید پس فردا صبح اینجا ترافیک میشه؟» گویا خیابان منتهی به پارک شهر یا باغ محتشم، یکی از شلوغ‌ترین خیابان شهر است.

در مقصد پیاده می‌شوم، تک و توکی آدم ایستاده‌اند وبا مزار خالی و عکسی که روی مزار گذاشته شده، عکسی به یادگار می‌گیرند.

هنوز سازه‌ها برای سخنرانی و محل عکاسان آماده نیست و هرکدام به یک سو افتاده‌اند؛ و به نصب یک بنر اکتفا کرده‌اند، حتی اطلاعیه‌های یک یک کاغذ دیده نمی‌شود که مراسم به فردا موکول شده است.

نزدیک می‌روم، همان‌طور که در فضای مجازی دیده‌ام قبر کنده شده را پر کرده‌اند، البته زمزمه‌هایی هم مبنی بر اختلاف بر محل خاکسپاری این شاعر هم مطرح است اگرچه که این موضوع توسط مسئولان ارشاد رد می‌شود و تاکید بر این است که «نظر خانواده ابتهاج فصل الخطاب است و هرجا آن‌ها بخواهند، خاکسپاری انجام خواهد شد و خواسته خانواده ابتهاج باغ محتشم رشت است و ما احترام می‌گذاریم.»

یکی از حاضران که فکر می‌کند مراسم خاکسپاری انجام شده می‌گوید، مثل من دیر آمدید، مراسم تمام شده است. به او می‌گویم مراسم شروع نشده که تمام شود، فردا برگزار می‌شود، با ذوق می‌پرسد راست می‌گویید؟

یکی دیگر تصنیف «سپید» (ایران‌ای سرای امید) را با صدای شجریان گذاشته، و زمزمه می‌کند.

شخص دیگری از راه می‌رسد و می‌پرسد مراسم کنسل کردن، درسته؟ در جواب مثبت ما می‌گوید، بهم گفتند، اما دلم آرام نگرفت، آمدم خودم ببینم.

کم‌کم بر تعداد حاضران افزوده می‌شود و همه آمده‌اند مطمئن شوند که مراسم کنسل شده است یا نه، یکی از حاضران به همراه می‌گوید: «دارن این کار‌ها رو می‌کنند، که آدم‌های کمتری به مراسم بیایند!».

خانمی هم از هرکس که سر راهش که می‌رسد می‌پرسد «فردا دیگه تاریخ نهایی است؟ اصلا میارنش، آخه قبر رو پر کردن».

آقایی می‌گوید کاش اراده‌ای برای گرامی‌داشت او وجود داشت مثلا می‌گفتند ساعت اداری فردا دیرتر از روز‌های دیگر است من الان یک دلم اینجاست و یک دلم در محل کارم.

شخص دیگری هم نگران محل پارک ماشینش است و به همراهش می‌گوید که «کی بیایم که برای ماشین جا باشه، فردا شلوغ میشه.»

همزمان خانواده ابتهاج، یلدا و کیوان وارد محل خاکسپاری می‌شوند. به نظر می‌رسد دارند محل انتخابی شان را رصد می‌کنند، چرخی در پارک می‌زنند و می‌روند.

زیاد نمی‌مانم. در تعجبم که چرا حداقل یه بنر ساده به تعویق افتادن مراسم را در نزدیکی پارک شهر نصب نکرده‌اند و چرا تعداد تبلیغات شهری آنقدر کم است؟

در مسیر برگشت اولین سوال راننده این است مراسم تمام شد؟ می‌گویم مراسم فردا است. بعد می‌گوید آخه خودم در کانال دیدم که مراسم تشییع انجام شد. پس فردا شلوغ میشه؟!

احتمالا به دنبال مسیر جایگزین برای جابه‌جایی مسافرانش است.

مراسم خاکسپاری پیکر هوشنگ ابتهاج از ساعت ۸ صبح در باغ محتشم (پارک شهر) مقابل پردیس دانشگاه گیلان در استانداری سابق برگزار خواهد شد

منبع: فرارو

کلیدواژه: هوشنگ ابتهاج هوشنگ ابتهاج باغ محتشم پارک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۹۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود

مدیر پژوهشی مطالعات تاریخ و فرهنگ پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان گفت: همایشی ملی در مورد شاعر مردمی بلندآوازه و نام‌آشنای منطقه غرب ایران، میرزا احمد داواشی، نوزدهم اردیبهشت در دانشگاه کردستان برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، مسعود بیننده امروز_ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان در نظر دارد در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود و همچنین ایجاد بستری برای شکل‌گیری و تقویت گفتمان علمی درباره شاعران و شخصیت‌های فرهنگی مناطق مختلف کردستان در ذیل عنوان سلسله رویدادهای معنوی ایران، همایش ملی میرزا احمد داواشی شاعر نامی منطقه غرب کشور را نوزدهم اردیبهشت سال جاری در دانشگاه کردستان برگزار کند.

وی افزود: از ۴۲ مقاله رسیده به دبیرخانه همایش میرزا احمد داواشی ۳۱ مقاله جهت ارائه به صورت سخنرانی پذیرفته شده و چهار مقاله نیز به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

مدیر پژوهشی مطالعات تاریخ و فرهنگ پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان اضافه کرد: در این همایش دو سخنرانی اصلی و ۱۰ پانل تخصصی در طی برنامه‌های همایش اجرا می‌شود.

بیننده با اشاره به زندگی ادبی پربار این شاعر نامی تصریح کرد: میرزا احمد داواشی (۱۳۵۹-۱۲۷۹ ه ش) شاعر شیرین‌سخن، نکته‌سنج، زیباسرا، زیبابین و فصیح واژه است که اشعارش را به زبان کردی و در قالب گویش‌های گورانی-هورامی و سورانی-جافی سروده است.

وی درباره دیگر خصیصه ادبی اشعار این شاعر نامی گفت: میرزا احمد که جزو آخرین اعضای نسل شاعران گوران‌سرای کردستان ایران است در شهر روانسر از توابع استان کرمانشاه چشم به جهان گشوده و قریحه شاعرانگی و استعداد بداهه‌گویش در گستره‌ی جغرافیای فرهنگی این منطقه که طبیعت بکر و زیبای اورامانات، پاوه و جوانرود را شامل می‌شود رشد و نمو یافته است.

دبیر علمی همایش میرزا احمد داواشی اضافه کرد: میرزا احمد که به لقب داواشی معروف است در ذیل اشعارش معمولاً به همان نام خودش یعنی احمد که یکی از نام‌های مبارک پیامبر اسلام (ص) است خود را ندای شاعرانه زده و ختم اشعارش را با بستار زیبای پیامی عمیق و گوهروار می‌آراید، چنین است که لقب داواشی در افواه عامه شهرت دارد و نام احمد همان لقب شعری اوست.

بیننده ادامه داد: بدون شک برگزاری چنین همایش‌هایی فرصتی خواهد بود که از طریق آن شاعران و شخصیت‌های ادبی و فرهنگی ایران در منطقه کردستان معرفی شده و زمینه مناسبی برای تولید متون علمی در مورد آن‌ها و همچنین بستری برای انتشار این یافته‌های علمی و پژوهشی فراهم شود.

وی افزود: این دست از شاعران اگرچه در گستره‌ی وسیع‌تر زبان‌ها و فرهنگ‌های دیگر کمتر شناخته شده هستند، اما صدای زیست جهان واقعی عامه مردم بوده و زبان گویای جامعه و فرهنگ ما به شمار می‌آیند.

کد خبر 751341

دیگر خبرها

  • مراسم خاکسپاری «مرگ قوانین بین‌المللی و توافقنامه‌های اتحادیه اروپا» برگزار شد!+ عکس
  • همایشی برای «میرزا احمد داواشی» شاعر کرد زبان در دانشگاه کردستان
  • رونمایی «شعر شعله‌ور» با حضور حداد عادل
  • تازه ترین کتاب حمیدرضا برقعی به نمایشگاه کتاب آمد
  • تازه ترین کتاب اسماعیل امینی درباره مردم کوچه و بازار است
  • همایش ملی میرزا احمد داواشی، شاعر بلندآوازه‌ی کُرد برگزار می‌شود
  • ماجرای دعوای هوشنگ ابتهاج با رهبر حزب توده
  • همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود
  • دمای هوای کرمانشاه افزایش می‌یابد
  • مراسم تحلیف «پوتین» فردا برگزار می‌شود